Indisk trafik – hold på hat og briller

Soendagstrafik lige efter kirketid. Vejarbejderne er aabenbart hinduister.

Soendagstrafik lige efter kirketid. Vejarbejderne er aabenbart hinduister.

209 dyt på 50 minutter. Det er det antal gange vores chauffør i vores hvide indiske Ambassor-car dytter på turen fra dagens strandtur og tilbage til Cochin. Julian og Daniel har sat sig for at tælle, hvor mange gange der bliver dyttet, efter at vi stadig efter tre uger ikke fatter en meter af, hvorfor trafikanterne dytter hvert femte sekund.

 

 

Daniel betegner indisk trafik som den værste, han hidtil har oplevet. Inklusiv hans køreture gennem Kairo lige efter fredagsbøn. Jeg er stadig ikke helt sikker på, hvad jeg mener, er værst; den indiske trafik, eller selv samme i Beirut. Begge steder gælder det om at køre uden om et utal af store huller i vejene. I Beirut er der tale granathuller. I Indien er asfalten bare sluppet op nogle steder, eller asfaltsjakket er blevet sendt hjem.

Vi sidder i bilen og snakker om, hvor mange mennesker, der mon mister livet hvert år på de indiske landeveje. So far har vi ikke set et eneste trafikuheld, og det undrer os. Inderne overhaler hinanden konstant. I vejkryds, på lige smalle veje og i kurver, hvor man ikke har en chance for at se, om der kommer modkørende. Men skidt med det. Man kan jo bare sætte hornet i bund og så regne med, at de modkørende trækker ind til siden. Det gør de bare ikke. De sætter nemlig også bare hornet i bund – og regner med det samme…Efter en smule research og snak med både tuctuc-drivere og chuffører er jeg kommet frem til, at inderne bruger forskellige dyt i trafikken:

 

Et kort dyt ”dyt” bruger de, når der går fodgængere på vejen. Dyttet betyder ”pas på. Her kommer jeg. Passér ikke gaden, så bliver du kørt ned, for jeg sænker ikke farten”.

 

Mange korte dyt ”dyt dyt dyt dyt dyt dyt dyt dyt dyt dyt dyt dyt dyt” bruger de, når de kører bag en anden bil, som de gerne vil overhale og det betyder, ”jeg vil overhale, så træk ind til siden, nuuu”.

 

Mange korte dyt og et langt ”dyt dyt dyt dyt dyt dyt dyt dyt dyt dyt dyt dyt dyt dyyyyyyyt” bruger de, når de vil overhale men ikke kan og tålmodigheden er sluppet op. Det betyder, ”så flyt dig dog din idiot, træk ind til siden, for jeg vil overhale nuuuu”.

 

Et langt dyt ”dyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyt” bruger de, når de overhaler en anden bilist, som de har kørt bag ved længe og har haft svært ved at overhale. Det betyder ”fuck dig din idiot, hvorfor skulle det være så svært for dig at trække ned i grøften, så jeg kan komme forbi”.

 

Og så er der de to korte tyt ”dyt dyt”, som er en kvttering for overhalling. ”Tak fordi du flyttede dig kammerat, jeg har travlt, så Chao Chao”.

 

I morgen går vores rejse videre fra Cochin til Kumily i tigerreservatet. Fem timers bilkørsel her fra. Jeg tror først, jeg glæder mig til at fejre jul der, når vi er vel fremme ca. 1240 overhalinger og 1061 dyt senere.

Christina Ove Holm

One response to “Indisk trafik – hold på hat og briller

 1. Kirsten Holck Rantorp

  Kære Christina og Daniel
  Sikken en fantastisk hjemmeside! Og alligevel vil vi gerne tale rigtigt med jer. Mon det kan lykkes? Tage & jeg tager til Trivandrum på fredag 26.12 og bor på hotel Rockholm til 8. jan., hvor vi tager til Our Land. 10.-11. jan. er vi i Vagamon og 12.-13. jan. i Madurai. Den 14. jan. er vi tilbage på Rockholm om aftenen.
  Mon vi kan mødes og skåle i andet end sød te?
  Det kunne være fedt.
  Kærlig hilsen
  Kirsten, mobil 40989915

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s