Turen meget kort

Vi er en familie på fem, Rebecca, Theodor, Christian og Daniel, der i 2007/08 pludselig besluttede at holde orlov i Indien. Christina var den eneste der tidligere havde været i Indien, hvilket var i 1993.

Vi ville ud af landet med ungerne og vise dem en anden verden end den forstad de bor i. Samtidig har det været Daniels drømmemål i uendelig lang tid. Han elsker maden, kulturen, tanken om de mange mennesker og så videre. Der findes ingen rationel forklaring på hvorfor han ikke har været her før. Sådan er der så meget.

Vi rejste fra Bombay til Goa videre ind i landet og ud til kysten igen. Hoppede på et tog eller en bus eller ind i en bil. Eneste plan var at vi vidste vi skulle tilbringe tre uger på et børnehjem på østkysten i Kadapakkam mellem Chennai og Pondichery, hvor vi skulle gå til hånde.

Endelig ville vi et smut ud til Andamanerne og dykke og dase.

Hurtigt fik vi kontakt med en lokal som vi mailede med så han kunne hjælpe med at bestille tog og flybilletter under vejs. Men det meste klarede vi dog selv.

Vi lejede vores hus ud, fløj med Finnair og hoppede på tog og bus lokalt.

Denne blog er en opsamling af nogle af de oplevelser vi gjorde os under vejs. Vi fandt det uproblematisk at rejse med børn. Vi havde en fantastisk tur som ungerne stadig taler om og som danne en stærk referenceramme for vores familie i dag. Det bedste ved turen? Det var nok det at være så tæt sammen alle sammen i så lang tid på så intens en måde. Det var rigtig, rigtig fedt og vi tøver ikke med at anbefale det til en hver anden børnefamilie.

I forhold til faren ved at visne væk i hverdag og parcelhus synes faren ved at få lidt tyndskid, eller kaste op ud af en veteranbus på vej ned af en bjergside ubetydelig.

Håber du kan bruge vores oplevelser som inspiration. Ellers er du velkommen til at skrive en kommentar og stille spørgsmål. God tur.

8 responses to “Turen meget kort

 1. Rikke Bergsagel

  Hej alle fem,
  Ja, så er vi nogle stykker, som godt kunne tænke os at høre bare lidt nyt. F.eks. skinner solen har i bare tæer og har Julian fundet et rave-party?
  Håber at i er landet godt….Remember a Coke a day keeps the doctor away!! Tihvertifald angående maveproblemer.
  Skriv snart.
  Love love love love love Rikke

 2. Rikke Bergsagel

  Thank you – dejligt at se at i har det SÅ dejligt!!!

 3. Hej Christina & Familie

  Dejligt at I er kommet godt frem og har det godt. Det er en super fin ide med en hjemmeside hvor vi kan følge med.
  Det ser skønt og eksotisk ud hvor I er. Her i Danmark er det bare gråt & koldt.

  Ha det fortsat rigtig godt.

  Julehilsner

  Gitte

 4. Hej igen
  Kan vi uploade et par julebilleder til jer
  Philip

 5. Hej til jer alle fem.

  Jeg og min kæreste skal til Coimbatore her til feb. 09

  Jeg er selv adopteret fra den sydlig Indien , udenfor Coimbatore.

  Nu kunne jeg godt tænke mig og komme ned og se , hvor jeg endtlig kommet fra, og om jeg kan finde nogle rødder.
  så det bliver spændende , det er 30 år siden at jeg er adopteret fra Indien. Men vi synes det er svært og finde noget og bo i .Har i nogle gode råd til os. med det hele , hvordan vi skal forholde os osv

  Mark og Dorthe

  • Hej Mark

   Det var nytaars aften i gaar og jeg faldt i snak med to fyre fra Chennai, der fejrede nytaar paa samme hotel som os i Mamalapuram – en badeby 60 km syd for Chennai. Den ene af fyrene var som dig foedt i Coimbatore og jeg fortalte ham om din henvendelse. Begge disse gutter var ret hoejt paa straa og arbejdede som chefer i et stort IT-firma med 50.000 ansatte under sig. De talte engelsk og drak saagar en oel med os. Den ene sagde at hvis hans kone opdagede at han drak oel (og spiste fisk) ville hun ikke tale med ham i mindst et aar.
   De var meget nysgerrige efter at hoere om Danmark og var ved at tabe kaeben over noget af det vi fortalte. Det kunne vaere gennemsnitsloenninger, klima, koensroller, skolegang osv.
   Det er svaert paa afstand at goere sig begreb om forskellene mellem Indien og Danmark selv blandt Indiens bedre borgerskab. Det skal du opleve.

   Vi har selv kun besoegt Coimbatore en enkelt overnatning. Det er en rimelig stor industriby, der her gaar under kaelenavnet Sydindiens Manchester. Manden i gaar beskrev det som en by, der er kendt for sine venlige indbyggere og jeg har da heller ikke moedt nogen, der har gjort det udsagn til skamme.
   Lige bag banegaarden er der et omraade fuld af hoteller. Mange af dem er smaa beskidte rum. Vi fandt et rimeligt hotel med udholdelige rum (ikke mere) til 500 rupees stykket, men jeg er sikker paa at i kan finde baade dyrere og bedre vaerelser hvis i leder lidt.
   Naar i alligevel tager til Coimbatore skal i naturligvis benytte lejligheden til at rejse rundt i Sydindien. Det er ikke svaert at rejse rundt, isaer ikke hvis man har lidt penge (som alle danskere har). Vi tager tog og har proevet snart de fleste klasser. Tog kan bookes over nettet men det letteste er at faa en agent til at goere det mod et mindre gebyr – typisk et par hundrede rupees per person. Sleeper Class er basalt og det sted i moeder flest indere. Alle vil snakke og det er den letteste maade at laere dem at kende (og at finde sine roedder vil jeg tro).
   1. og 2. klasse er paenere og renere men her vil du moede indiske laeger og overingenioerer, der bare til undskylde deres lands tilstand og brokke sig over alt fra fattige, beskidte mennesker til korupte politikere.
   Vi hyrer ind i mellem ogsaa en bil til de kortere ture. Det er meget fleksibelt isaer naar vi har boern med. I morgen tager vi eksempelvis til Chennai og tilbringer hele dagen i byen og koerer hjem om aftenen. Saadan en bil kan man hyre alle steder – bare spoerg paa gaden og den koster 1200 rupees med chauffoer hele dagen – omtrent 150 kroner.
   endelig er der busser og fly. Busser vil jeg ikke anbefale. De koerer af helvede til og er bare ikke gode at vaere i. Fly er billigt men kedeligt med mindre man skal langt meget hurtigt.

   Tjek evt. hjemmesiden Indiamike.com, der er et stort community for rejsende i indien. Der er ind i mellem gode tips om steder at bo og besoege. Koeb ogsaa en god rejseguide, der har nyttige informationer om de fleste byer. Alt efter hvornaar i rejser kan det vaere en god ide at booke vaerelser i lidt god tid forud. De mere besoegte byer som Pondicherry kan vaere overraskende udsolgt hvis man lige kommer forbi og haaber paa et godt vaerelse.

   Den stoerste udfordring her er hygiejnen. Her er virkelig beskidt og alle smider alt ud af vinduer og doere. Manglen paa skraldespande og offentlige toiletter goer at der naturligt ligger affald og tis og lort om ikke over alt saa alt for mange steder. Man vender sig dog overraskende hurtigt til det paa en eller anden forunderlig maade. Maaske fordi vi ved at vi bare kan vende hjem naar vi ikke orker mere. Lige nu er der heldigvis et godt stykke tid til det.

   Hvis i har lyst er i meget velkomne til at skrive til os igen eller komme forbi til en snak naar vi vender hjem igen i februar.

   Godt nytaar.
   Daniel

 6. Kære alle 5
  Her på årets sidste dag vil vi gerne sende jer de aller kærligste hilsener og ønsker om en fortsat god tur! Håber I får en god nytårsaften. Jeg mener faktisk at have læst, at hinduer holder farverige nytår, men det er måske ikke samfaldende med vores nytår.
  Her går det fint, og mor mærker fremgang med skulderen, måtte dog endnu engang forbi hosp. og have tømt knæet i går.
  Vi holder nytår sammen med Gitte og Jens og er nu igang med at forberede maden: hjemmelavet hummerhale suppe, kalvefillet m. svampe, oste med portvin, kaffe med cognac og diverse hjemmelavede konfekt, drinks, champange. Vi går udfra, at den står på brune bønner ved jer (hjemmelavede forstår sig).
  Spøg til side, vi følger jer tæt på hjemmesiden og deltager i jeres store oplevelser! Pas på jer selv!!!!!
  De aller kærligste hilsener fra Merete og Finn

 7. Haløjsa . dernede i det mytiske land. Det er dejligt at læse om jeres bedrifter og Livinstone agtige skønne måde at opdage Indien på. i presume .. Her er der rå koldt og meget dansk ( i går ik glip af noget ej heller nytårstalerne fra de 2 “ledere af DK Region Nord. alt er som det plejer. Julen var i Ålborg i år og nytåret i København nu ska vi så ha min Fødselsdag 4 Jan . så sku den R…. være barberet mht fester . jeg hilser fra Matti og Jakob som absolut er blevet en stor dreng med egen ingang og holdning til alt omkring sig . ( sunde træk ) ik sandt . Knus kram klem og Hugs . Klaus Matti . Jakob

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s